Ga naar de inhoud

Over ons

Roze Zaterdag is een jaarlijks evenement in Nederland dat al sinds eind jaren 70 wordt gehouden, meestal aan het einde van juni. Het draagt in grote mate bij aan de vrijheid en emancipatie van de lhbti+-gemeenschap. Het evenement omvat activiteiten zoals informatieve bijeenkomsten, debatten, feesten en ontmoetingen. De naam ‘Roze Zaterdag’ werd voor het eerst gebruikt in 1979 en is geïnspireerd op de internationale lhbti+-beweging die opkwam na de historische Stonewall-rellen in New York in 1969. Op zaterdag 22 juni 2024 is Groningen voor de derde keer de gaststad voor Roze Zaterdag. 

Hier doen we het voor

Roze Zaterdag straalt een enorme positieve energie uit die onze gemeenschap, stad en provincie verrijkt. Het evenement zorgt ervoor dat mensen elkaar beter begrijpen, toleranter zijn en respect hebben voor verschillen. Het bouwt mee aan een omgeving waarin iedereen zich welkom voelt. Bovendien geeft Roze Zaterdag een boost aan onze lokale economie, met tienduizenden bezoekers die de Groningse binnenstad bezoeken. Voorgaande edities van Roze Zaterdag trokken tussen de 20.000 en 40.000 bezoekers, afkomstig uit het hele land. 

En dat is nog niet alles! In de aanloop naar Roze Zaterdag zal het “Queer Year” plaatsvinden, een bruisende reeks evenementen en activiteiten verspreid over de hele provincie, gericht op het vergroten van de zichtbaarheid en acceptatie van de lhbti+-gemeenschap. We werken samen met tientallen culturele instellingen, lhbti+-organisaties in stad en provincie, betrokken ondernemers en vele enthousiaste vrijwilligers aan een sterk programma dat Groningen als aantrekkelijke en vrije stad op de kaart zet. Samen bouwen we aan een inclusieve toekomst waarin diversiteit wordt gevierd en geaccepteerd!

Hier staan we voor

Algemene gegevens

Statutaire naam: Stichting Roze Zaterdag Groningen
Statutaire zetel: gemeente Groningen
KvK-nummer: 91424038

Beschrijving
Het vergroten van acceptatie, tolerantie en begrip voor de lhbti+-gemeenschap door het organiseren van activiteiten en evenementen tijdens het Queer Year 2024 en Roze Zaterdag 2024.

ANBI-status
Stichting Roze Zaterdag Groningen is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Vind hier ons projectplan.

Adres
Akkerstraat 97
9717 KZ Groningen

Sponsor worden

Vrijwilliger worden?

Roze Zaterdag Groningen is altijd op zoek naar extra handen die ons komen helpen in aanloop van en op 22 juni zelf.