Ga naar de inhoud

Hoe bereik je Roze Zaterdag Groningen

Op zaterdag 22 juni wordt Groningen het middelpunt van Roze Zaterdag. Hieronder vind je alle informatie om gemakkelijk de binnenstad te bereiken, ongeacht je vervoermiddel.

Roze Zaterdag vindt plaats in de hele binnenstad van Groningen met als centrale plek de Grote Markt waar een groot podium staat. Omdat er op dit moment hard aan de weg gewerkt wordt en er daardoor verschillende afsluitingen zijn, geven we je graag reistips en -adviezen om je optimaal voor te bereiden op jouw reis naar Groningen.

 

Pak de fiets
Woon je dichtbij? Ga dan lopend naar de festiviteiten of pak de fiets. Zo vermijd je files en verplaats je je snel door de stad. Parkeer je fiets wel altijd in een vak, rek of stalling. Je kunt de fiets goed kwijt in de ondergrondse fietsenstalling Grote Markt of Nieuwe Markt.

 

Neem de bus of trein
Woon je iets verder weg, dan is het OV een goede optie. Vanaf het Hoofdstation loop je in 10 minuten naar het centrum van Groningen.

Je reist nu tijdelijk met korting in het OV. Voor slechts €3,50 koop je een dagretour voor de bus en voor €10,- reis je heen en weer met de trein. Meer informatie vind je op www.bekijkhetov.nl.

Bus
Qbuzz rijdt vanwege roze zaterdag na afloop extra nachtbussen naar Delfzijl en een speciale extra nachtbuslijn naar Drachten. Vertrektijden zijn beschikbaar in de reisplanners zoals op qbuzz.nl.

Meer Nachtbussen vanaf Groningen voor Roze Zaterdag
Elke zaterdagnacht rijdt twee keer per uur een nachtbus van Groningen Hoofdstation naar Roden en Leek (nachtbus 417) en Assen (nachtbus 409), daarnaast rijdt elk uur een nachtbus naar Annen – Zuidlaren – Gieten (nachtbus 418) en rijdt twee keer een nachtbus naar Ten Boer – Appingedam – Delfzijl (nachtbus 406). Vanwege Roze Zaterdag rijdt nachtbus 406 naar Ten Boer – Appingedam – Delfzijl in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 juni elk uur.

De hele nacht elk uur een bus naar Drachten
Van zaterdag 22 op zondag 23 juni rijdt Qliner 304 de hele nacht elk uur van Groningen via o.a. Marum naar Drachten (en terug).

Ook ’s avonds laat extra bussen
Rond middernacht rijden op zaterdag 22 juni ook extra ritten op Q-link 6 van Groningen via Ten Boer naar Appingedam en op Qliner 300 van Groningen via Gieten naar Borger.

Check makkelijk in- en uit met de pinpas
Reizen met alle bussen van/naar Roze Zaterdag kan heel makkelijk door in- en uit te checken met de pinpas. Daarnaast is het ook mogelijk met de OV-chipkaart te reizen.

 

Reis via een P+R
Ga je met de auto? Parkeer dan je auto gratis op een P+R-terrein aan de rand van de stad. Zo hoef je niet met de auto de drukke binnenstad in. Vanaf de P+R reis je snel en gemakkelijk met de bus naar het centrum.

Reis je alleen? Dan is de P+R-dagretour iets voor jou. Deze kost €3. Reis je met een groep? Dan is er een groepsticket voor maximaal 5 personen. Dit ticket kost €6.


Meer informatie over afsluitingen
Wil je meer weten over de afsluitingen, de omleidingsroutes of de werkzaamheden in en rond de stad? Kijk dan op www.groningenbereikbaar.nl voor de actuele informatie.

We zien je graag op Roze Zaterdag Groningen voor een onvergetelijke dag vol viering van diversiteit en inclusie!

Sponsor worden

Vrijwilliger worden?

Roze Zaterdag Groningen is altijd op zoek naar extra handen die ons komen helpen in aanloop van en op 22 juni zelf.